امروزه روش‌های زیادی برای جراحی زیبایی بدن وجود داره، یکی از اصلی‌ترین و قدیمی‌ترین جراحی‌های که توی ایران رواج داره، جراحی پیکرتراشی هستش. جراحی پیکر تراشی به صورت عمومی یک روش موضعی برای حذف چربی‌های مازاد بدن است. فرقی نمی‌کنه که شما تو کدوم قسمت از بدنتون چربی اضافه دارید، چون می‌تونید با پیکرتراشی از شر تمام چربی‌های اضافی بدنتون خلاص بشید. البته که بعد از عمل پیکر تراشی خیلی از جراحی‌های دیگه هم ارائه شد که چربی‌های اضافی بدن رو نابود می‌کرد، اما پیکرتراشی تاثیرات خیلی بهتر و بیشتری روی بدن داره.

هرکسی برای اینکه از چربی‌های اضافی بدن خلاص بشه به سراغ روش‌های متفاوتی میره، اما بین تمام این روش‌ها، جراحی پیکر تراشی نتیجه بهتری رو به ارمغان میاره. به همین دلیل هم هست که هنوز بعد از چندین سال، عمل پیکرتراشی جزو محبوب‌ترین و بهترین جراحی‌های لاغری شناخته میشه. حالا برای اینکه بدونیم نتایج این جراحی چه جوری مشخص میشن، بهتره که با عملکرد و روند این جراحی به صورت دقیق آشنا شیم:

پیکرتراشی چیست؟

پیکرتراشی در زبان انگلیسی با عبارت (Body Contouring) شناخته میشه. این اصطلاح به معنی خارج کردن چربی‌های اضافی از بدن هستش. هرچند که برای خارج کردن چربی‌های اضافی از بدن، از ابزارها و دستگاه‌های متفاوتی استفاده میشه، اما معنی و مفهوم پیکر تراشی در خارج کردن چربی از نواحی مختلف بدن است. نکته مهمی که درمورد عمل پیکرتراشی وجود داره، اینه که تو این جراحی، گاهی اوقات چربی از نقاط مختلف بدن برداشته میشه و به بقیه قسمت‌های بدن مثل سینه و باسن تزریق میشه.

عمل پیکر تراشی برای کاهش چربی‌های موضعی، سفت کردن پوست و بهبود ظاهر کلی بخش‌های مختلف بدن انجام میشه. جراحی‌های پیکرتراشی معمولاً پس از کاهش وزن زیاد یا به دلیل تغییرات ناشی از افزایش سن، بارداری یا دلایل زیبایی انجام میشن.

پیکرتراشی چیست
مشاوره رایگان دریافت کنید

مزایای پیکر تراشی

پیکرتراشی، مخصوصا توی دنیای مدرن، طرفدارهای زیادی پیدا کرده چون به خیلی از اشخاص کمک می‌کنه که به هیکلی که همیشه دوست داشتن، نزدیک‌تر بشن. یکی از اصلی‌ترین مزایای پیکرتراشی اینه که می‌تونه چربی‌های مازاد رو از بین ببره. خیلی وقت‌ها پیش میاد که با رژیم غذایی و ورزش هم نمی‌شه از شر چربی‌های بعضی نواحی خلاص شد. مثلاً پهلوها یا شکم! اینجاست که پیکر تراشی وارد عمل می‌شه و با روش‌هایی مثل لیپوساکشن یا لیپوماتیک، اون چربی‌های سمج رو از بین می‌بره و بدن رو خوش‌فرم‌تر می‌کنه.

از طرف دیگه، پیکرتراشی می‌تونه حس اعتماد به نفس آدم‌ها رو به شدت بالا ببره. وقتی کسی مدت‌ها با فرم بدنش راحت نبوده و همیشه احساس نارضایتی داشته، تغییراتی که با این جراحی‌ها به دست میاد می‌تونه خیلی مؤثر باشه. حس بهتری نسبت به بدن خودتون پیدا می‌کنید و این می‌تونه روی زندگی روزمره‌، ارتباطات اجتماعی و حتی روحیتون تأثیر مثبت بذاره. به همین دلیل هم هست که پیکرتراشی جزو کارای محبوب شناخته میشه.

یکی دیگه از مزیت‌های پیکر تراشی اینه که می‌تونه نتیجه‌های نسبتاً سریعی داشته باشه. در حالی که رژیم و ورزش ممکنه زمان زیادی ببرن و نیاز به صبر و تداوم داشته باشن، با پیکرتراشی می‌تونید تغییرات قابل‌توجهی رو در مدت کوتاهی ببینید. البته باید به این نکته اشاره کنیم که داشتن برنامه غذایی و سبک زندگی سالم هم مکمل عمل پیکرتراشی هستن و می‌تونن به موندگاری بیشتر نتیجه جراحی کمک کنن.

در نهایت، پیکر تراشی نه فقط برای زیبایی، بلکه برای بهبود کیفیت زندگی هم مفیده. مثلاً افرادی که به خاطر افتادگی پوست بعد از کاهش وزن زیاد یا بارداری اذیت می‌شن، با جراحی‌هایی مثل لیفت بدن یا شکم، احساس راحتی بیشتری پیدا می‌کنن. این بهبودها فقط ظاهری نیستن، کیفیت زندگی و راحتی در لباس پوشیدن و فعالیت‌های روزمره هم بهبود پیدا می‌کنه.

نکاتی که قبل از پیکرتراشی باید بدانیم!

قبل از اینکه بخواید برید سراغ پیکرتراشی (یا همون لیپوساکشن و روش‌های مشابه)، یه سری نکته مهم هست که باید بدونید. اول از همه، پیکرتراشی جایگزین رژیم و ورزش نیست. یعنی اگه فکر می‌کنید بعد از این کار می‌تونید هرچی خواستید بخورید و دیگه چاق نشید، کاملا اشتباه می‌کنید! این روش‌ها بیشتر برای فرم دادن بدن و حذف چربی‌های مقاوم به کار می‌رن، مثل چربی‌هایی که با ورزش و رژیم از بین نمی‌رن. اما اگه عادت‌های غذایی و ورزشیتون رو تغییر ندید، ممکنه دوباره وزن اضافه کنید. پس حتما یادتون باشه بعد از دوران نقاهت پیکرتراشی، بازم باید برنامه غذایی مناسب و فعالیت‌های ورزشی رو توی برنامتون قرار بدید.

دوم اینکه وضعیت سلامتی کلی‌ که دارید خیلی مهمه. برای همین قبل از اینکه برید زیر تیغ جراحی، باید یه سری آزمایشات بدید و مطمئن بشید که بدنتون برای جراحی آماده‌ست. بعضی از بیماری‌ها مثل دیابت، مشکلات قلبی یا فشار خون بالا می‌تونن ریسک جراحی رو بالا ببرن. پس حتما آزمایش‌های لازم رو انجام بدید و نتیجه آزمایش رو با پزشک مطرح کنید. علاوه بر اون می‌تونید پرونده پزشکیتون رو در اختیار تیم جراحی قرار بدید تا اطلاعات بیشتری از شما داشته باشن. نکته مهم دیگه اینه که باید توقعات واقع‌بینانه داشته باشید. پیکرتراشی قرار نیست معجزه کنه، فقط می‌تونه به بهبود شکل بدن کمک کنه.

آخرین نکته هم اینکه دوران بهبودی بعد از عمل خیلی مهمه. بعد از پیکر تراشی ممکنه تا چند هفته تورم و کبودی داشته باشید. پس برای رسیدن به هیکل مناسب و نتیجه جراحی اصلا عجله نکنید. همچنین، حتما از گن‌هایی که پزشک توصیه می‌کنه استفاده کنید تا شکل بدن بهتر تثبیت بشه. رعایت نکات بعد از عمل و مراقبت‌های لازم، تأثیر خیلی زیادی روی نتیجه نهایی داره. پس این مرحله رو هم دست‌کم نگیرید!

چه افرادی نمی‌توانند پیکر تراشی کنند؟

عمل پیکرتراشی برای تمام کسایی که دوست دارن به اندام ایده‌آل برسن جذابه، ولی واقعیت اینه که همه نمی‌تونن این نوع جراحی رو انجام بدن. یکی از مهم‌ترین شرط‌ها برای انجام پیکر تراشی اینه که فرد باید از نظر جسمی سالم باشه. افرادی که بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت کنترل نشده یا مشکلات سیستم ایمنی دارن، معمولاً گزینه مناسبی برای این جراحی نیستن. این به خاطر اینه که بدن این افراد ممکنه نتونه به خوبی از عمل جراحی بهبود پیدا کنه و خطر عوارض جراحی براشون بالاتره.

از طرف دیگه، آدمایی که خیلی اضافه وزن دارن، ممکنه فکر کنن پیکرتراشی یه راه سریع برای کاهش وزن زیادشونه، ولی این تصور درسته نیست. پیکرتراشی بیشتر برای کسانیه که به وزن ایده‌آل یا نزدیک به اون رسیدن و حالا می‌خوان چربی‌های موضعی رو که با رژیم و ورزش نمی‌ره، از بین ببرن. اگر کسی اضافه وزن خیلی زیادی داشته باشه، بهتره اول با رژیم غذایی و ورزش وزن کم کنه و بعد به فکر پیکرتراشی بیفته.

یه گروه دیگه که نباید سراغ پیکرتراشی برن، افرادی هستن که انتظارات غیرواقعی دارن. این جراحی می‌تونه به بهبود فرم بدن کمک کنه، ولی معجزه نمی‌کنه! کسی که فکر می‌کنه با یه جراحی می‌تونه به بدنی کاملاً بی‌نقص برسه یا تمام مشکلات زندگیش حل می‌شه، شاید بهتر باشه قبل از عمل با یه مشاور صحبت کنه. چون نتیجه این جراحی‌ها واقع‌بینانه باید باشه و بیشتر به بهبود ظاهر کمک می‌کنه. همچنین باید به این نکته هم دقت کنید که کسایی که زیر 18 سال هستن، به دلیل اینکه رشد بدنشون کامل نشده نمی‌تونن جراحی پیکرتراشی رو انجام بدن.

پیکر تراشی در چه نقاطی از بدن انجام می‌شود؟

همونجوری که گفتیم پیکرتراشی هیچ محدودیتی تو جراحی قسمت‌های مختلف بدن نداره، یعنی شما می‌تونید تمام نقاط مختلف بدن که با چربی‌های مازاد درگیر هستن رو جراحی کنید. فرقی نمی‌کنه شکم، ران، باسن یا هرجای دیگه باشه، چون می‌تونید خیلی راحت از شر چربی‌های اضافی راحت بشید.

کل بدن

وقتی که حرف از عمل پیکرتراشی میشه، کلی‌ترین و بهترین حالتی که می‌تونه تمام چربی‌های مازاد رو از بین ببره اینه که این جراحی روی تموم نقاط بدن انجام بشه. یعنی پیکرتراشی برای کل بدن انجام بشه و تمام چربی‌های اضافه کل بدن از بین برن. تو این روش، چربی‌های اضافه بدن از تمام نواحی مختلف بدن برداشته میشن تا اندام‌ها فرم بهتری بگیرن. یکی از معروف‌ترین روش‌هاش لیپوساکشنه که با یه لوله مخصوص چربی‌ها رو بیرون می‌کشن.

این جراحی معمولاً برای افرادی که با رژیم و ورزش به نتیجه دلخواه نمی‌رسن یا تو بعضی نقاط بدنشون چربی سرسخت دارن، مناسبه. البته یه جورایی اصلاح نهایی بدن بعد از کاهش وزنه، یعنی بیشتر برای فرم دادن به بدن استفاده می‌شه تا کاهش وزن کلی. بعد از عمل هم باید تمام مراقبت‌های بعد از جراحی رو رعایت کنید و تا یه مدت لباس‌های مخصوص بپوشید که همه چی خوب جا بیفته و نتیجه بهتر بشه!

شکم

ابدومینوپلاستی یا همون پیکرتراشی شکم، یه جراحی زیبایی که بیشتر برای از بین بردن چربی‌ها و پوست اضافه ناحیه شکم انجام می‌شه. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که ابدومینوپلاستی بیشتر برای چربی‌های مازاد زیرشکم و رفت افتادگی اون انجام میشه. این عمل معمولاً به درد کسایی می‌خوره که بعد از کاهش وزن زیاد یا زایمان، شکمشون شل شده یا پوست اضافی داره و با ورزش و رژیم هم نمی‌تونن از شرش خلاص بشن. تو این جراحی، علاوه بر حذف چربی‌ها، ماهیچه‌های شکم رو هم سفت می‌کنن تا شکم صاف‌تر و محکم‌تر بشه.

عمل ابدومینوپلاستی زمان می‌بره و نیاز به مراقبت بعد از جراحی داره. معمولاً باید چند هفته‌ای استراحت کنید و یه سری لباس‌های مخصوص بپوشید تا شکمتون خوب فرم بگیره. نتیجه این عمل معمولاً خیلی چشم‌گیره و باعث می‌شه شکمتون صاف و خوش‌فرم بشه، اما باید حواستون باشه که این جراحی جای زخم داره و باید انتظار اونم داشته باشید.

پهلو و شکم

پیکرتراشی شکم و پهلو، یه روش برای خلاص شدن از چربی‌های اضافه و فرم دادن به این نواحیه. روشی که باعث میشه شکم و پلهو فرم ساعت شنی بگیرن، به همین علت هم به پیکر تراشی شکم و پهلو، پیکرتراشی ساعت شنی هم میگن. این عمل مخصوص کساییه که با رژیم و ورزش نمی‌تونن چربی‌های سرسخت دور شکم و پهلو رو از بین ببرن. تو این روش معمولاً از لیپوساکشن استفاده می‌کنن؛ یعنی چربی‌های اضافی رو با یه لوله مخصوص می‌کشن بیرون تا بدن یه فرم صاف و متناسب پیدا کنه. خیلی وقت‌ها این روش با ابدومینوپلاستی ترکیب می‌شه تا هم پوست اضافی برداشته بشه، هم ماهیچه‌های شکم سفت‌تر بشن.

قطعا نتیجه پیکرتراشی شکم و پهلو خیلی جذابه، چون وقتی چربی‌های این ناحیه بره، کمر و شکم به هم میاد و یه ظاهر ساعت‌شنی یا باریک‌تر پیدا می‌کنید. البته بعد از عمل یه مدت باید لباس‌های مخصوص بپوشید و حسابی مراقب باشید که تورم و التهاب نداشته باشید. دوره نقاهت هم چند هفته طول می‌کشه، اما اگه مراقبت کنید.

یه نکته مهم اینه که پیکر تراشی جایگزین کاهش وزن کلی نیست. یعنی اگه وزن بالایی دارید، اول باید با رژیم و ورزش وزنتو کم کنید و بعد از این روش استفاده کنید تا چربی‌های مقاوم و سرسخت رو حذف کنید و بدنتون رو فرم بدید. از طرفی، نتیجه‌اش دائمیه به شرطی که بعدش سبک زندگی سالمی داشته باشید و وزنتون ثابت بمونه!

مشاوره رایگان دریافت کنید

ران

پیکرتراشی ران یه روش جراحی برای کسایی هستش که از چربی‌های اضافی و فرم نامتناسب ران‌هاشون خسته شدن. تو این روش معمولاً از لیپوساکشن استفاده می‌کنن تا چربی‌های اضافی ران رو بیرون بکشن و یه فرم صاف و خوش‌تراش به پاها بدن. بعضی وقت‌ها اگه پوست ران شل شده باشه، همراه با برداشتن چربی، پوست اضافی رو هم حذف می‌کنن تا ران‌ها محکم‌تر و جوان‌تر بشه.

این عمل بیشتر برای کسایی مناسبه که بعد از کاهش وزن زیاد یا حتی به‌طور ژنتیکی ران‌های چربی‌دار و افتاده دارن. نتیجه این جراحی معمولاً خیلی رضایت‌بخشه، چون باعث می‌شه پاها باریک‌تر و متناسب‌تر به نظر برسه. البته بعد از عمل، مثل بقیه پیکر تراشی‌ها باید مراقبت کنید و لباس‌های مخصوص بپوشید تا ورم و التهاب کمتر بشه و همه چی خوب فرم بگیره.

پیکرتراشی ران

باسن

پیکرتراشی باسن یا همون باسن‌تراشی یه روش دیگه از عمل پیکر تراشی هستش که برای فرم دادن و بزرگ‌تر یا خوش‌فرم‌تر کردن باسن استفاده می‌شه. تو این روش معمولاً از تزریق چربی یا پروتز باسن کمک می‌گیرن. مثلاً چربی‌های اضافی از قسمت‌های دیگه بدن مثل شکم یا پهلو برداشته می‌شن و به باسن تزریق می‌شن، که بهش “لیفت باسن برزیلی” می‌گن. این روش یه انتخاب طبیعیه چون از چربی‌های خود بدن استفاده می‌شه و نتیجه‌اش معمولاً هم نرم‌تر و طبیعی‌تره. علاوه بر اون احتمال آلرژی و حساسیت به چربی‌های تزریق شده هم به حجم چشمگیری کاهش پیدا می‌کنه.

اما برای کسایی که چربی کافی ندارن یا دنبال یه فرم خاص و برجسته‌تر هستن، می‌تونن از پروتز استفاده کنن. پروتزهای باسن از جنس سیلیکون هستن و برای کسایی مناسبه که دوست دارن باسنشون بزرگ‌تر و برجسته‌تر به نظر برسه. هر دو روش هم مزایای خودشون رو دارن و بستگی به انتظارات و شرایط بدنی داره که کدوم بهتره.

بعد از پیکرتراشی باسن، باید چند هفته مراقب باشید و از نشستن طولانی مدت یا فشار مستقیم روی باسن خودداری کنید، چون این کار می‌تونه روی فرم نهایی تاثیر بذاره. لباس‌های مخصوص هم معمولاً توصیه می‌شه که کمک کنه تا تورم کم بشه و فرم باسن بهتر بشینه. نتیجه نهایی پیکر تراشی باسن معمولاً خیلی جذاب و موندگاره، به شرطی که سبک زندگی سالم داشته باشی و وزنتون ثابت نگه دارید.

صورت

شاید براتون جالب باشه که بدونید از پیکرتراشی برای برای تغییر فرم صورت و بهبود ظاهر نواحی مثل گونه‌ها، چانه، فک یا حتی گردن استفاده می‌شه. این روش معمولاً شامل حذف چربی‌های اضافی یا تزریق چربی و پرکننده‌ها برای ایجاد حجم تو قسمت‌هایی از صورت می‌شه. یکی از معروف‌ترین تکنیک‌ها لیپوساکشن صورته که برای از بین بردن چربی‌های زیر چانه یا اطراف فک کاربرد داره تا صورت کشیده‌تر و خوش‌تراش‌تر بشه.

یه روش دیگه هم تزریق چربی یا فیلر به قسمت‌هایی از صورت مثل گونه‌ها یا لب‌هاست. این کار باعث می‌شه صورت پرتر و جوون‌تر به نظر بیاد. تزریق چربی خیلی طبیعی‌تر به نظر می‌رسه چون از چربی‌های خود بدن استفاده می‌شه. برای کسایی که دنبال تغییرات ظریف‌تر هستن، این روش انتخاب عالیه، چون خیلی نرم و طبیعی درمیاد و چهره رو خیلی جذاب‌تر می‌کنه.

بعد از پیکر تراشی صورت، ممکنه یه کمی ورم یا کبودی داشته باشی، ولی معمولاً زود خوب می‌شه. نتیجه هم خیلی رضایت‌بخشه و قیافه رو جوان‌تر و شاداب‌تر نشون میده. نکته مهم اینه که این روش‌ها بیشتر برای فرم‌دهی و بهبود ویژگی‌های صورت استفاده می‌شن، نه تغییر کلی چهره. اگر درست انجام بشه، نتیجه‌اش طبیعی و موندگاره و به شرطی که سبک زندگی سالمی داشته باشید، سال‌ها موندگار میمونه.

مشاوره رایگان دریافت کنید

انواع روش های پیکر تراشی

پیکرتراشی چندین روش داره که هرکدوم از اونا براساس آناتومی بدن و میزان چربی‌های اضافی بدن هستن. روش‌های مثل پیکر تراشی تهاجمی، غیرتهاجمی وغیره از رایج‌ترین روش‌های پیکرتراشی هستن که برای از بین بردن چربی‌های اضافی بدن انجام میشه. اما برای اینکه بدونید کدوم یک از این روشا تاثیرگذاری بیشتری روی بدن شما داره، بهتر اول از همه با عملکردشون به خوبی آشنا بشید.

روش‌های غیرتهاجمی

قطعا خیلی از اشخاص نسبت به روش‌های جراحی و عوارض احتمالی اون ترس و حشت دارن. خب به نظرتون برای این دسته از اشخاص چه روشی از پیکرتراشی مناسبه؟ روش‌های غیرتهاجمی برای کسایی مناسبه که دوست دارن چربی‌های اضافی رو کم کنن، اما نمی‌خوان زیر تیغ جراحی برن. این روش‌ها بدون بریدن پوست و بیهوشی انجام می‌شن و عوارض خیلی کمی دارن. یکی از این روش‌ها کرایولیپولیزه، که با استفاده از سرما، چربی‌های ناحیه مورد نظر رو منجمد و از بین می‌بره.

روش دیگه، لیپولیز لیزریه که با تابش لیزر، چربی‌ها رو گرم و ذوب می‌کنه و بعد بدن به‌طور طبیعی این چربی‌ها رو دفع می‌کنه. این روش‌ها دوره نقاهت خیلی کوتاه‌تری دارن و می‌تونی همون روز به کارهای روزمره‌اتون برگردید. اما نتیجه‌اش به سرعت روش‌های تهاجمی قابل مشاهده نیست و ممکنه چندین جلسه نیاز داشته باشه.

نکته اینه که روش‌های غیرتهاجمی برای چربی‌های سرسخت و نواحی کوچیک مناسبه و بیشتر به عنوان یه کمک اضافی به رژیم و ورزش استفاده می‌شن. برای کسانی که دنبال تغییرات بزرگ‌تری هستن، روش‌های تهاجمی مثل لیپوساکشن یا لیپوماتیک ممکنه گزینه بهتری باشه.

پیکرتراشی تهاجمی

روش‌های تهاجمی پیکر تراشی، مثل لیپوساکشن و لیپوماتیک، جزو اون دسته از جراحی‌های زیبایی هستش که به‌طور مستقیم چربی‌های اضافی بدن رو از بین می‌برن. تو این روش‌ها، با استفاده از ابزارهای خاصی مثل کانولا، چربی‌های زیر پوست رو بیرون می‌کشن و به بدن فرم می‌دن. این جراحی‌ها برای کسایی مناسبه که با ورزش و رژیم به نتیجه دلخواه نرسیدن و دنبال یه تغییر سریع و موثر هستن. البته باید بعد از دوران نقاهت همچنان به ورزش و داشتن برنامه غذایی مناسب ادامه بدن.

روش‌های تهاجمی معمولاً نیاز به بیهوشی یا بی‌حسی دارن و بعد از عمل، چند هفته ای نیاز به مراقبت دارن. لباس‌های مخصوص هم باید بپوشید که به فرم‌دهی بهتر بدن و کاهش ورم کمک می‌کنه. ورم و کبودی تا یه مدت طبیعی هست، ولی کم‌کم رفع می‌شه و نتیجه نهایی بعد از چند ماه کاملاً مشخص می‌شه.

نتیجه پیکرتراشی تهاجمی خیلی چشم‌گیره و چربی‌های سرسخت و اضافه رو یکجا از بین می‌بره، اما نباید فراموش کنید که این روش جایگزین کاهش وزن کلی نیست. برای حفظ نتایجش، باید بعد از عمل یه سبک زندگی سالم، رژیم غذایی درست و ورزش رو ادامه بدید. اگر وزنتون رو کنترل نکنید، ممکنه چربی‌ها دوباره برگردن، هرچند نه به همون شدت قبلی. همچنین باید یادتون باشه که تمام اصول و نکات مراقبتی بعد از جراحی رو باید به صورت دقیق رعایت کنید.

لیپوساکشن

لیپوساکشن یکی از معروف‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌های پیکرتراشی است که برای حذف چربی‌های اضافی بدن استفاده می‌شه. تو این روش، با یه لوله نازک به اسم کانولا، چربی‌های زیر پوست از نواحی مثل شکم، پهلوها، ران‌ها یا بازوها بیرون کشیده می‌شن. لیپوساکشن برای کسایی که شاخص توده بدنیشون بیشتر از حد مجازه و نتونستن با ورزش و رژیم غذایی به اندام موردنظرشون برسن خیلی مناسبه.

البته این روش یه جراحی تهاجمی به حساب میاد و نیاز به بیهوشی داره. بعد از عمل، ممکنه یه کمی ورم و کبودی داشته باشید و باید تا یه مدت لباس‌های مخصوص بپوشید. دوره نقاه چند هفته طول می‌کشه، ولی نتیجه‌اش خیلی سریع قابل مشاهده‌ست و چربی‌های اضافی رو از بین می‌بره.

نکته مهم اینه که لیپوساکشن برای کاهش وزن نیست، بلکه بیشتر برای فرم‌دهی به بدن استفاده می‌شه. اگر بعد از عمل هم سبک زندگی سالمی نداشته باشی و چاق بشید، چربی‌های اضافه ممکنه دوباره برگردن، هرچند نه به همون نواحی قبلی.

لیپوماتیک

شاید بپرسید تفاوت پیکرتراشی و لیپوماتیک چیه باید گفت که لیپوماتیک یکی از روش های پیکر تراشی محسوب می‌شود.لیپوماتیک یه نسخه پیشرفته‌تر از لیپوساکشن هستش که با تکنولوژی جدیدتری انجام می‌شه. تو این روش، یه دستگاه مخصوص با استفاده از لرزش‌های مکانیکی چربی‌های زیر پوست رو نرم می‌کنه و راحت‌تر از بدن خارج می‌کنه. این کار باعث می‌شه چربی‌ها آسیب کمتری ببینن و حتی بشه از چربی‌های برداشته‌شده برای تزریق به قسمت‌های دیگه بدن استفاده کرد، مثلاً برای بزرگ کردن باسن یا سینه. 

لیپوماتیک درد و عوارض کمتری نسبت به لیپوساکشن داره و دوره نقاهت کوتاه‌تری داره. خیلی‌ها این روش رو ترجیح می‌دن چون هم نتایج طبیعی‌تره و هم احتمال ناهمواری‌های پوستی بعد از عمل خیلی کمتره. بعد از عمل هم سریع‌تر به حالت عادی برمی‌گردی و ورم و کبودی کمتره.

مثل لیپوساکشن، لیپوماتیک هم بیشتر برای فرم‌دهی استفاده می‌شه و روشی برای کاهش وزن نیست. با اینکه چربی‌ها رو حذف می‌کنه، ولی اگر مراقب رژیم و ورزش نباشید، ممکنه دوباره چربی‌ها برگردن، اما در کل نتیجه موندگاره اگه سبک زندگی سالمی داشته باشید.

مشاوره رایگان دریافت کنید

عمل پیکر تراشی چیست؟

عمل پیکرتراشی، یا همون بادی کانتورینگ، یه سری روش‌های زیباییه که هدفشون فرم دادن به بدن و حذف چربی‌های اضافیه. این عمل‌ها برای کسایی مناسبه که با رژیم و ورزش به نتیجه دلخواه نرسیدن و می‌خوان بدنشون فرم صاف‌تر و خوش‌تراش‌تری داشته باشه. پیکر تراشی می‌تونه روی قسمت‌های مختلف بدن مثل شکم، پهلوها، ران‌ها، بازوها و حتی صورت انجام بشه. این روش‌ها می‌تونن تهاجمی باشن، مثل لیپوساکشن یا لیپوماتیک، یا غیرتهاجمی، مثل کرایولیپولیز یا لیپولیز لیزری.

تو روش‌های تهاجمی مثل لیپوساکشن، چربی‌های اضافی با یه لوله نازک از بدن بیرون کشیده می‌شن. این روش نیاز به بیهوشی داره و دوره نقاهت هم چند هفته طول می‌کشه. نتیجه سریع قابل مشاهده‌ست و چربی‌های سرسخت رو از بین می‌بره. اما باید حواستون باشه که این عمل بیشتر برای فرم‌دهیه و جای کاهش وزن کلی نیست. برای حفظ نتایج باید بعدش سبک زندگی سالمی رو ادامه بدید.

از طرف دیگه، روش‌های غیرتهاجمی مثل کرایولیپولیز، بدون نیاز به جراحی و بریدن پوست انجام می‌شن. این روش‌ها با سرما یا لیزر چربی‌های اضافی رو می‌سوزونن یا ذوب می‌کنن، و بدن خودش به مرور زمان اون‌ها رو دفع می‌کنه. دوره نقاهت این روش‌ها خیلی کوتاهه و می‌تونید همون روز کارهای روزمرتون رو انجام بدید. البته نتیجه‌اش به سرعت روش‌های تهاجمی نیست و ممکنه نیاز به چند جلسه داشته باشید.

در کل، عمل پیکرتراشی بیشتر برای فرم‌دهی به بدن استفاده می‌شه، نه کاهش وزن. اگه دنبال این هستید که یه تغییر چشمگیر توی ظاهر بدنتون بدید و چربی‌های سرسخت رو از بین ببرید، این روش‌ها می‌تونن کمکتون کنن. اما مهمه که بعد از عمل، یه رژیم سالم و ورزش رو ادامه بدی تا نتیجه موندگار باشه و دوباره چربی‌ها برنگردن.

مراحل عمل پیکر تراشی

مراحل عمل پیکر تراشی خیلی حساسه و باید توسط یه جراح متخصص انجام بشه تا نتیجه خوبی بده و عوارض احتمالی کاهش پیدا کنه.

اول از همه، جراح یه جلسه مشاوره برگزار می‌کنه تا شرایط بدنی و خواسته‌های شخص رو بررسی کنه. تو این جلسه درمورد نواحی که بیشتر به جراحی نیاز داره صحبت میشه و جراح توضیح می‌ده که آیا این عمل برای شخص مناسبه یا نه. البته باید بدونید که پیکرتراشی یه روش لاغری نیست، بلکه بیشتر برای فرم دادن به بدن استفاده می‌شه.

وقتی نوبت عمل می‌رسه، جراح با استفاده از بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی، بسته به اندازه و محل چربی، بدن رو آماده می‌کنه. بعدش با استفاده از یه لوله نازک به نام کانولا، چربی‌های اضافی رو از ناحیه مشخص‌شده می‌کشه بیرون. البته جراح دقت کنه که با حذف چربی‌ها، بدن حالت طبیعی و متقارن خودش رو حفظ کنه.

بعد از عمل، بیمار باید چند روز استراحت کنه و از گن‌های مخصوص استفاده کنه تا ورم‌های که در اثر جراحی ایجاد شدن، بخوابن و فرم نهایی بدن مشخص بشه. کبودی و ورم معمولاً تا چند هفته طول می‌کشه که کامل برطرف بشه. نتیجه نهایی رو حدود چند ماه بعد از عمل می‌تونید ببینید. در نهایت با رعایت یه سبک زندگی سالم، می‌تونید فرم جدید بدنتون رو به دست بیارید و از اندامی که دوست داشتید لذت ببرید.

مراقبت های قبل از عمل پیکرتراشی

مراقبت های قبل از عمل پیکرتراشی

مراقبت‌های قبل از جراحی پیکرتراشی خیلی مهمه و می‌تونه تأثیر زیادی توی نتیجه نهایی داشته باشه. اولین کاری که باید انجام بدید، مشاوره دقیق با جراحت هست. درواقع قبل از عمل پیکر تراشی، یا اصولا هر جراحی دیگه‌ای، جلسات مشاوره‌ای برگزار میشه. توی این جلسه، باید به جراح بگید که چه داروهایی مصرف می‌کنید، آیا بیماری خاصی دارید یا قبلاً عمل جراحی داشتید یا نه. اگه سیگار می‌کشید، باید حداقل چند هفته قبل از عمل سیگار رو ترک کنید چون نیکوتین باعث کاهش جریان خون می‌شه و می‌تونه روند بهبودی رو کند کنه.

موضوع دیگه‌ای که خیلی توی مراقبت‌های قبل از عمل پیکرتراشی نقش داره، قطع داروهای خاصه. مثلاً داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مثل ایبوپروفن و آسپرین می‌تونن خطر خونریزی رو زیاد کنن. جراح ممکنه ازتون بخواد که چند روز یا حتی یه هفته قبل از عمل، این داروها رو مصرف نکنید. همچنین ممکنه براتون یه سری آزمایش خون یا معاینه‌های عمومی مثل بررسی فشار خون و وضعیت قلب رو تجویز کنه تا مطمئن بشه بدن شما آمادگی کامل برای جراحی رو داره.

یه نکته خیلی مهم اینه که قبل از جراحی رژیم غذایی خاصی رو رعایت کنید. معمولاً ازتون می‌خوان که روز قبل از عمل غذاهای سنگین نخورید و مایعات زیادی بنوشید. شب قبل از عمل هم نباید چیزی بخورید یا بنوشید چون در زمان بیهوشی، معده خالی بهتره و احتمال عوارض کمتر می‌شه. همچنین باید از خوردن غذاهای پرچرب و پرکالری و مشروبات الکلی دوری کنید.

در آخر، روز عمل بهتره با یکی از دوستان یا اعضای خانواده به بیمارستان یا کلینیک مراجعه کنید. چون بعد از عمل ممکنه حس سرگیجه داشته باشید و به کمک نیاز پیدا کنید. همینطور باید لباس راحت بپوشید که بعد از عمل بتونید راحت‌تر حرکت کنید و برای چند روز اول، همه چیز رو از قبل آماده کنید تا استراحت بهتری داشته باشید.

مشاوره رایگان دریافت کنید

مراقبت های بعد از عمل پیکرتراشی

مراقبت‌های بعد از پیکرتراشی خیلی مهمه. درواقع بهتره بگیم این مراقبت‌ها از دو جهت اهمیت دارند، چون رعایت این مراقبت‌ها هم باعث بهبود سریع‌تر میشه و هم باعث میشه نتیجه نهایی خوب بشه. اولین کاری که بعد از عمل باید انجام بشه، استفاده از گن مخصوصه. این گن کمک می‌کنه ورم‌ها کم بشن و پوست بهتر به فرم جدید بدن بچسبه. جراح معمولاً توصیه می‌کنه که حداقل چند هفته، این گن رو به‌طور مداوم بپوشه. ممکنه اوایل پوشیدنش سخت باشه، ولی به مرور بهش عادت می‌کنید و دیدن نتایجش براتون دلگرم‌کننده می‌شه.

روزهای اول بعد از عمل، احتمالاً احساس درد و کبودی دارید که کاملاً طبیعیه. جراح مسکن تجویز می‌کنه که بتونید درد رو بهتر تحمل کنید. یادتون نره که توی این مدت باید حواستون به نحوه خوابیدن و بلند شدن و حتی میزان پیاده‌رویتون باشه، اما با این وجود حرکت کردن خیلی مهمه! حتی اگه احساس خستگی می‌کنید، سعی کنید آروم و کم‌کم راه برید تا خون تو بدنتون جریان پیدا کنه و از لخته شدن خون جلوگیری بشه.

در نهایت، رژیم غذایی و استراحت کافی هم تأثیر زیادی توی بهبودی داره. باید خیلی آب بنوشید تا بدن از تورم و کبودی‌ها زودتر خلاص بشه. همچنین مصرف غذاهای سالم و مقوی، روند بهبود رو تسریع می‌کنه. یادتون نره که نتیجه نهایی پیکر تراشی بعد از چند ماه کاملاً مشخص می‌شه، پس صبور باشید و به بدن زمان بدید تا خودش رو به بهترین حالت ممکن برسونه.

دوره نقاهت عمل پیکرتراشی

دوران نقاهت بعد از پیکرتراشی و مراقبت‌های بعد از اون، از دوران قبل از جراحی هم اهمیت بیشتری داره. تو روزهای اول بعد از عمل عوارض پیکرتراشی مثل ورم، کبودی و درد کم کم خودشون رو نشون میدن. البته این عوارض کاملا طبیعی هستن و پزشک برای رفع اونا یه سری داروهای تجویز می‌کنه که درد رو کاهش بده.

تو چند هفته اول باید گن مخصوص رو دائم بپوشید. این گن کمک می‌کنه ورم‌ها سریع‌تر بخوابه و پوست به فرم جدید بچسبه. ممکنه اوایل کمی اذیت‌کننده باشه، ولی خیلی مهمه که دقیق طبق توصیه جراح ازش استفاده کنید. معمولاً بعد از ۲ تا ۴ هفته می‌تونید به‌تدریج زمان پوشیدن گن رو کمتر کنید، ولی همه چی به وضعیت بدن و توصیه پزشک بستگی داره.

استراحت کافی و رژیم غذایی مناسب هم خیلی مهمه. بدن تو دوران نقاهت به انرژی زیادی نیاز داره تا خودش رو ترمیم کنه، پس باید حتماً غذاهای مقوی بخورید و خیلی آب بنوشید. بعد از حدود ۴ تا ۶ هفته، کم‌کم می‌تونید به فعالیت‌های روزمره و ورزش برگردید، ولی کارای سنگین و ورزش‌های شدید رو باید با احتیاط و طبق نظر جراح شروع کنید. نتیجه نهایی پیکرتراشی معمولاً بعد از چند ماه به‌طور کامل معلوم می‌شه، پس صبرتون رو بیشتر کنید و اجازه بدید این دوران نقاهت به آسونی طی بشه.

هزینه پیکرتراشی چقدر است؟

هزینه پیکرتراشی به عوامل مختلفی بستگی داره و ممکنه از یه کلینیک به کلینیک دیگه و از یه شهر به شهر دیگه متفاوت باشه. عواملی که روی قیمت تاثیر می‌ذارن شامل تجربه و تخصص جراح، محل جغرافیایی کلینیک، تجهیزات استفاده‌شده، نوع و میزان چربی‌ای که قراره برداشته بشه، و ناحیه یا نواحی بدن که عمل روی اون‌ها انجام می‌شه، هستن.

به‌طور کلی، در ایران هزینه عمل پیکرتراشی ممکنه از حدود ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان و حتی بیشتر هم باشه، بسته به اینکه چقدر از بدن نیاز به تغییر داره و چه روش‌هایی استفاده می‌شه. مثلاً اگه فقط ناحیه کوچکی مثل بازو یا شکم نیاز به لیپوساکشن داشته باشه، هزینه کمتر می‌شه، ولی اگه پیکرتراشی چندین ناحیه از بدن رو درگیر کنه، قیمت بالاتر می‌ره.

علاوه بر این، هزینه‌های جانبی مثل آزمایش‌های قبل از عمل، گن مخصوص بعد از عمل، و داروهای مسکن و مراقبتی بعد از جراحی هم به هزینه کلی اضافه می‌شه. بهتره قبل از تصمیم‌گیری، حتماً یه مشاوره حضوری با جراح داشته باشید تا هزینه دقیق رو براتون مشخص کنه و اطلاعات بیشتری بهتون بده.

ویژگی های بهترین جراح پیکرتراشی

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که توی جراحی پیکرتراشی، یا اصولا هر جراحی دیگه‌ای باید بهش توجه کنید، انتخاب بهترین دکتر پیکرتراشی هستش. چون جراحی که عمل شما رو انجام میده، تاثیرگذارترین شخص توی این جراحی هستش. به همین دلیل هم باید مهارت و توانایی لازم برای انجام جراحی رو داشته باشه. درواقع پزشک مناسب برای این جراحی، باید اصلی‌ترین ویژگی‌های یک جراح رو داشته باشه:

  • مسئولیت‌پذیری در برابر بیمار
  • داشتن تجربه و مهارت کافی
  • داشتن نمونه کار و سوابق موفق
  • داشتن اطلاعات و تحصیلات کافی
  • دانش علمی بالا برای استفاده از تجهیزات مختلف
دکتر ترحمی جراح پلاستیک
مدارک و دستاوردها

دکتر محمدرضا ترحمی

جمع بندی

تو دوره امروزه، روش‌های مختلفی برای از بین بردن چربی‌های اضافی بدن وجود داره، از ورزش و رژیم غذایی و استفاده از گن‌های لاغری گرفته، تا انواع روش‌های جراحی وغیره، از بهترین روش‌های هستش که می‌تونه مارو از شر چربی‌های اضافمون راحت کنه. اما بین تمام این روش‌ها، هرکسی باید به سراغ روشی بره که بیشترین تاثیرگذاری رو توی بدنش داشته باشه. به همین دلیل بهتون توصیه می‌کنیم اگه فکر می‌کنید نمی‌تونید با ورزش و رژیم به اندام دلخواهتون برسید، از یه روش جراحی امن مثل پیکرتراشی استفاده کنید، چون می‌تونید تو بازده زمانی خیلی کم به اندام دلخواهتون برسید.

مشاوره رایگان دریافت کنید
پرسش و پاسخ

سوالات متداول

عمل پیکرتراشی خطرناک است؟

خیر، اما مثل هر جراحی دیگه‌ای عوارض مشخصی داره که قابل کنترل هستن.

مرگ در اثر پیکر تراشی ممکن است؟

خیر، اما در اثر عوارض نادری مثل خونریزی داخلی یا عفونت امکان‌پذیره.

درد بعد از پیکر تراشی تا چه میزان است؟

دردهای بعد از جراحی کاملا متغییره و براساس میزان چربی‌های برداشته شده و ظرفیت بدن تفاوت داره.

تفاوت لیپوساکشن و پیکرتراشی چیست؟

لیپوساکشن چربی‌ها رو فقط حذف می‌کنه، اما پیکرتراشی شکل کلی بدن رو فرم می‌ده و ترکیبی از روش‌ها رو استفاده می‌کنه.

مدت زمان بهبودی بعد از پیکر تراشی چقدر است؟

بین 4 الی 6 هفته، اما ورم‌های ناشی از جراحی ماندگاری بیشتری دارن.

آیا بعد از زایمان می‌توان پیکرتراشی کرد؟

بله، اما بهتره بین 6 ماه الی 1 سال صبر کرد.

جراحی های پزشکی

جراحی های زیبایی دیگر در کلینیک دکتر ترحمی

لیفت سینه

لیفت سینه

پروتز سینه

پروتز سینه

ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی

لیفت صورت

لیفت صورت

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *